BBVA Bank headquarters

1
NON ResidentiaL BUILDING
WE ARE one of the international leaders in the implementation of NON RESIDENTIAL BUILDINGS

A linear structure composed of three-story buildings, alleyways and irrigated gardens is laid over the entire site like a carpet that follows the topography. In order to make the BBVA stand out in the skyline of the capital, the carpet is cut out in an approximate circle and tilted upwards: the result is a plaza and a slender, disk-shaped tower. Plaza and Tower anchor the complex and provide orientation. The Tower, containing offices with views across the city and the Sierra of Madrid, contributes to the diversity of the workspaces.

Alsina is already supplying formwork equipment for the execution of one of the horizontal buildings. At this stage of the site are being implemented a total of 180,000 square meters of concrete structure. Later the engineering expertise supplied by Alsina will help to execute the singular tower with circular shape. To emphasize the human and technical capacity of Alsina team joined the allowed range of solutions to solve the complexity of this unique project.

Project Details
Place:
Madrid, Spain
Area:
180.000m2
Category:
Non Residential Building
Products:
One sided climbing system, Alisply Walls, Alumecano

ALSINA SYSTEMS

Sistema Rampante controterra
Alumecano
Alisply Muri

RELATED PROJECTS

Amador Convention Center
Amador Convention Center

Alsina’s Formwork delegation in Panama collaborated in the construction of the Amador Convention Center, in Panama City.

Sailing Center
Sailing Center

The construction of the Center for High Performance Sailing is done by the Council of Tourism, Trade and Sport of the Junta de Andalucía.

Lidl Supermarket
Lidl Supermarket

Alsina Formworks collaborated in the construction of the most modern Lidl Supermarket in Spain.

Curicó Hospital
Curicó Hospital

Alsina’s Chilean delegation participated with great success in the construction of the Curicó Hospital.

BBVA Bank headquarters
BBVA Bank headquarters

A linear structure composed of three-story buildings, alleyways and irrigated gardens is laid over the entire site like a carpet that follows the topography.

Università di Pisa
Università di Pisa

Muri con finitura architettonica per la nuova universita’ di Pisa

Architetture singolari per la nuova sede Angelini a Roma
Architetture singolari per la nuova sede Angelini a Roma

E’ terminata la prima fase della ri-costruzione della nuova sede di Roma del gruppo chimico-farmaceutico Angelini.

Un nuovo parcheggio interrato nel centro di Milano
Un nuovo parcheggio interrato nel centro di Milano

E’ stato portato a termine il parcheggio interrato nella centrale Piazza Monumentale a Milano.

ContaTtI
1
ho bisogno di aiuto? chiamaci!

+39 039 6892179

Via P. Stucchi, 80
20872 Cornate d’Adda (MB) (Italia)

    Ruolo:

    *Campi richiesti